27 Şubat 2017 Pazartesi

BOEING’TEN MALİYETLERİ DÜŞÜRECEK PLANLAR BOEING’İN YENİ PLANI : 3D BASKILI MODÜLER UYDULAR Özet:   Boeing şirket maliyetlerini azaltmak için yeni üretim süreçlerine gidiyor. Boeing hâlihazırda her biri yaklaşık 150 milyon dolara mal olan yüksek performanslı uydular üretiyor. Wall Street Journal’a göre Boeing modüler 3D baskılı parçaların kullanılmasını ve eskisinden çok daha az sayıda çalışanın yer aldığı yeni üretim uygulamalarını benimsemeyi amaçlıyor. Personel sayısını azaltmaya gitmek şirket maliyetlerini azaltmak için ne kadar doğrudur , tartışılır. Manuel montajı gerektiren mevcut prosedürler görünüşe göre çok fazla maliyet gerektiriyor. Boeing’in uydu operasyon şefi Paul Rusnock WSJ’ye yaptığı açıklamada şirketin şu ana kadar yaptıklarına devam edemeyeceği, maliyeti düşürmek için üretimde değişiklikler yapıp bu şekilde devam edeceklerini açıkladı. Daha küçük ve daha ucuz uydu üreten bazı firmalar maliyeti düşürmek adına modüler parçalar kullanıyorlar. Örneğin Airbus ve OneWeb girişimi Florida’da kurduğu üretim tesisinde bir tanesi 500 bin dolara mal olacak şekilde otomatik bir montaj hattı kurma yolunda ilerliyor. Boeing daha büyük uydular üzerinde çalıştığı için bu plan kapsamında olmamakla birlikte bu verim seviyesini sağlayamayacak ama nicelik olarak çok daha fazla ünite inşa edebilecek. Rusnock üretim programlarında büyük düşüşler olduğu haberinin asılsız olduğunu söylüyor ve asıl hedeflerinin 3D yazıcıların kullanımıyla birlikte maliyeti düşürmek olduğunu ekliyor.  

BOEING’İN YENİ PLANI : 3D BASKILI MODÜLER UYDULAR

Özet:   Boeing şirket maliyetlerini azaltmak için yeni üretim süreçlerine gidiyor.

Boeing hâlihazırda her biri yaklaşık 150 milyon dolara mal olan yüksek performanslı uydular üretiyor.

Wall Street Journal’a göre Boeing modüler 3D baskılı parçaların kullanılmasını ve eskisinden çok daha az sayıda çalışanın yer aldığı yeni üretim uygulamalarını benimsemeyi amaçlıyor. Personel sayısını azaltmaya gitmek şirket maliyetlerini azaltmak için ne kadar doğrudur , tartışılır.

Manuel montajı gerektiren mevcut prosedürler görünüşe göre çok fazla maliyet gerektiriyor.

Boeing’in uydu operasyon şefi Paul Rusnock WSJ’ye yaptığı açıklamada şirketin şu ana kadar yaptıklarına devam edemeyeceği, maliyeti düşürmek için üretimde değişiklikler yapıp bu şekilde devam edeceklerini açıkladı.

Daha küçük ve daha ucuz uydu üreten bazı firmalar maliyeti düşürmek adına modüler parçalar kullanıyorlar. Örneğin Airbus ve OneWeb girişimi Florida’da kurduğu üretim tesisinde bir tanesi 500 bin dolara mal olacak şekilde otomatik bir montaj hattı kurma yolunda ilerliyor.

Boeing daha büyük uydular üzerinde çalıştığı için bu plan kapsamında olmamakla birlikte bu verim seviyesini sağlayamayacak ama nicelik olarak çok daha fazla ünite inşa edebilecek.

Rusnock üretim programlarında büyük düşüşler olduğu haberinin asılsız olduğunu söylüyor ve asıl hedeflerinin 3D yazıcıların kullanımıyla birlikte maliyeti düşürmek olduğunu ekliyor.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2lrx8Al
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder