25 Şubat 2017 Cumartesi

SHGM’den ICAO Küresel Denetim Programı’na Denetçi seçildi Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanı Özcan BAŞOĞLU, uçuşa elverişlilik alanında Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’ya denetçi olarak yetkilendirilmiştir. ICAO’nun gerekli gördüğü teorik ve iş başı eğitimlerini başarıyla tamamlayan Özcan Başoğlu’nun, üye ülkelerin sivil havacılık otoritelerinin gözetim faaliyetlerinin etkinliğinin değerlendirildiği Küresel Emniyet Gözetim Denetim Programı (USOAP)’da görev alacaktır. Sivil havacılıkla ilgili sekiz alanda gerçekleştirilen USOAP denetimlerinin Uçuşa Elverişliklik denetimlerine Özcan Başoğlu’nun Heyet Üyesi olarak katılması talebiyle gönderilen mektupta, Türkiye’nin küresel havacılık sistemine yaptığı katkılardan dolayı da teşekkür edilmiştir. Bilindiği üzere, Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC), Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) gibi sivil havacılık örgütlerinin Başkan Yardımcılığını yürüten Türkiye, geçtiğimiz yıl ICAO’nun karar alma organı olan Konsey üyeliğine seçilmişti. Sivil Havacılık Genel Müdürülüğü’nün 2017-2021 Stratejik planı çerçevesinde uluslarası sivil havacılık kuruluşlarında Türkiye’nin rolünün daha da güçlendirilmesi ve ICAO faaliyetlerine ülkemizin aktif katılımının arttırılması hedeflenmektedir. Kaynak:SHGM

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) Uçuşa Elverişlilik Daire Başkanı Özcan BAŞOĞLU, uçuşa elverişlilik alanında Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO)’ya denetçi olarak yetkilendirilmiştir.

ICAO’nun gerekli gördüğü teorik ve iş başı eğitimlerini başarıyla tamamlayan Özcan Başoğlu’nun, üye ülkelerin sivil havacılık otoritelerinin gözetim faaliyetlerinin etkinliğinin değerlendirildiği Küresel Emniyet Gözetim Denetim Programı (USOAP)’da görev alacaktır.

Sivil havacılıkla ilgili sekiz alanda gerçekleştirilen USOAP denetimlerinin Uçuşa Elverişliklik denetimlerine Özcan Başoğlu’nun Heyet Üyesi olarak katılması talebiyle gönderilen mektupta, Türkiye’nin küresel havacılık sistemine yaptığı katkılardan dolayı da teşekkür edilmiştir.

Bilindiği üzere, Avrupa Sivil Havacılık Konferansı (ECAC), Avrupa Hava Seyrüsefer Emniyeti Teşkilatı (EUROCONTROL) gibi sivil havacılık örgütlerinin Başkan Yardımcılığını yürüten Türkiye, geçtiğimiz yıl ICAO’nun karar alma organı olan Konsey üyeliğine seçilmişti. Sivil Havacılık Genel Müdürülüğü’nün 2017-2021 Stratejik planı çerçevesinde uluslarası sivil havacılık kuruluşlarında Türkiye’nin rolünün daha da güçlendirilmesi ve ICAO faaliyetlerine ülkemizin aktif katılımının arttırılması hedeflenmektedir.
Kaynak:SHGM



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2lkmtY2
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder