26 Şubat 2017 Pazar

YENİ HAVALİMANI BUGÜN AÇILACAK Gelecek yıl tam bugün Gelecek yıl tam bugün 3. havalimanı yani İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışını yapıyor olacağız. Tabi ki büyük bir proje ve bugün havalimanının ilk fazı devreye alınmış olacak. Süre gelen tartışmalar İstanbul Yeni havalimanı 26 Şubat 2018′ e yetişecek mi? AHL kapanacak mı? AHL den İGA ‘ya geçiş kademei mi olacak? İstanbul Yeni Havalimanı metro inşaatı İstanbul Yeni Havalimanı Bağlantı yolları İYH, Türkiye’yi havacılığın merkezi yapacak… Bu bağlamda İYH’nin dünyayı Türkiye’ye, Türkiye’yi de dünyaya bağlayacak perçinleri kuvvetlendirmesi Türkiye’nin hem bir köprü hem de bir merkez niteliği kazanmasına olumlu etki edecektir. Bu etkinin, yönetilmesi zaruri jeopolitik tepkilerinin oluşması kaçınılmazıdır. Bu çerçevede İYH’nin küresel politikanın dinamiklerinden etkilenmesi beklenmelidir. Söz konusu durum İYH’nin Türkiye’nin, içerisine THY’yi ve Türkiye’nin dış politikasını da alan, genel bir kavrayış ve yaklaşım çerçevesinde anlaşılmasını ve bu farkındalığın ortaya konmasını zaruri kılmaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında İYH, son tahlilde, Türkiye’nin önümüzdeki yirmi yıllık büyüme hikâyesinin itici güçlerinden biri, hatta önemli bir sembolü, olmak potansiyelini taşımaktadır.

Gelecek yıl tam bugün

Gelecek yıl tam bugün 3. havalimanı yani İstanbul Yeni Havalimanı’nın açılışını yapıyor olacağız. Tabi ki büyük bir proje ve bugün havalimanının ilk fazı devreye alınmış olacak.

Süre gelen tartışmalar

  • İstanbul Yeni havalimanı 26 Şubat 2018′ e yetişecek mi?
  • AHL kapanacak mı?
  • AHL den İGA ‘ya geçiş kademei mi olacak?
  • İstanbul Yeni Havalimanı metro inşaatı
  • İstanbul Yeni Havalimanı Bağlantı yolları

İYH, Türkiye’yi havacılığın merkezi yapacak…

Bu bağlamda İYH’nin dünyayı Türkiye’ye, Türkiye’yi de dünyaya bağlayacak perçinleri kuvvetlendirmesi Türkiye’nin hem bir köprü hem de bir merkez niteliği kazanmasına olumlu etki edecektir. Bu etkinin, yönetilmesi zaruri jeopolitik tepkilerinin oluşması kaçınılmazıdır. Bu çerçevede İYH’nin küresel politikanın dinamiklerinden etkilenmesi beklenmelidir.

Söz konusu durum İYH’nin Türkiye’nin, içerisine THY’yi ve Türkiye’nin dış politikasını da alan, genel bir kavrayış ve yaklaşım çerçevesinde anlaşılmasını ve bu farkındalığın ortaya konmasını zaruri kılmaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında İYH, son tahlilde, Türkiye’nin önümüzdeki yirmi yıllık büyüme hikâyesinin itici güçlerinden biri, hatta önemli bir sembolü, olmak potansiyelini taşımaktadır.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2lJ3RSK
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder