29 Mayıs 2017 Pazartesi

Dünyanın en büyük hava aracı projesinde sona yaklaşılıyor Dünyanın en büyük hava aracı adım adım gerçek olmaya doğru ilerliyor. Uzun bir süredir testleri devam eden Airlander 10 isimli devasa araç, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı.  İlk olarak HAV-304 ismiyle 2012 yılında karşımıza çıkan bu hava taşıtı, daha sonrasında Airlander 10 ismiyle elden geçirilmiş bir şekilde testlere devam etti. 2016’nın Ağustos ayında ilk testlerini başarıyla tamamlayan Airlander 10’un son testi ise 10 Mayıs tarihinde gerçekleşti. 180 dakika süren testte aracın havada tutunma kabiliyeti ve üstün iniş ve kalkış sistemleri denendi. Testte özellikle aracın çok iyi bir şekilde tutunduğu ve rahatça kontrol edilebildiği belirtildi. Airlander 10’un test pilotu Dave Burns ve ekibinin yapılan uçuştan son derece keyif aldıkları ve bu görkemli hava aracını oldukça beğendikleri ifade ediliyor. Airlander 10’un üreticisi olan Hybrid Air Vehicles, gelecekte bu aracın kurtarma operasyonlarında, sınır devriyelerinde, belirli bir kitlenin güvenliğini sağlamada, film çekimlerinde ve akademik araştırmalarında kullanılabileceğini belirtiyor. 5 gün boyunca havada kalabilecek şekilde tasarlanmış olan aracın 6.100 metreye ulaşabildiği ifade ediliyor. 92 metre uzunluğunda olması ise onu havalanabilen en büyük taşıt yapıyor. Airlander 10’un tam anlamıyla hazır hale gelebilmesi için çok az bir zamana daha ihtiyaç duyduğu söyleniyor. Kaynak:log.com.tr  

Dünyanın en büyük hava aracı adım adım gerçek olmaya doğru ilerliyor. Uzun bir süredir testleri devam eden Airlander 10 isimli devasa araç, önemli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. 

İlk olarak HAV-304 ismiyle 2012 yılında karşımıza çıkan bu hava taşıtı, daha sonrasında Airlander 10 ismiyle elden geçirilmiş bir şekilde testlere devam etti. 2016’nın Ağustos ayında ilk testlerini başarıyla tamamlayan Airlander 10’un son testi ise 10 Mayıs tarihinde gerçekleşti. 180 dakika süren testte aracın havada tutunma kabiliyeti ve üstün iniş ve kalkış sistemleri denendi. Testte özellikle aracın çok iyi bir şekilde tutunduğu ve rahatça kontrol edilebildiği belirtildi. Airlander 10’un test pilotu Dave Burns ve ekibinin yapılan uçuştan son derece keyif aldıkları ve bu görkemli hava aracını oldukça beğendikleri ifade ediliyor.

Airlander 10’un üreticisi olan Hybrid Air Vehicles, gelecekte bu aracın kurtarma operasyonlarında, sınır devriyelerinde, belirli bir kitlenin güvenliğini sağlamada, film çekimlerinde ve akademik araştırmalarında kullanılabileceğini belirtiyor. 5 gün boyunca havada kalabilecek şekilde tasarlanmış olan aracın 6.100 metreye ulaşabildiği ifade ediliyor. 92 metre uzunluğunda olması ise onu havalanabilen en büyük taşıt yapıyor. Airlander 10’un tam anlamıyla hazır hale gelebilmesi için çok az bir zamana daha ihtiyaç duyduğu söyleniyor.

Kaynak:log.com.tr

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2qs2NIw
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder