29 Temmuz 2017 Cumartesi

İNGİLTERE LAPTOP YASAĞI HAKKINDA GÜNCEL DETAYLAR İngiliz hükümeti, 28 Temmuz 2017 tarihinde Türkiye için uygulanan laptop yasağını kaldırdı. Yasağın detayları ise biraz farklı İngiltere , şimdilik iki Türk havayolu şirketi ve 3 havalimanıyla ( Atatürk, Sabiha ve İzmir ) seyahat eden yolcular için dizüstü bilgisayar yasağını kaldırdı. Mart ayından bu yana güvenlik önlemlerinde yapılan ilk değişiklikle birlikte, Türkiye merkezli havayollarına güvenlik denetlemesi için tarihler verildi. İlk denetleme tarihlerini alan iki Türk Havayolu şirketi THY ve Pegasus Havayolları İzmir ve İstanbul çıkışlı yasaklı listesinden çıktı. AtlasGlobal de önümüzdeki hafta içinde  Ağustos ayının ilk günlerinde kendisine verilen denetleme tarihinin ardından yasağın kalkmasını bekliyor. Burada kişisel bir görüş eklemek isterim, yasak ülke bazında konulduğu için alt denetlemeler yani havayolu denetlemeleri süreçlerinde bir denge tutturulmalıydı.  Aynı şekilde İstanbul’dan British Airways seferleri de yasak listesinde yer alıyor. Bodrum ve Dalaman gibi tatil bölgelerinden uçan havayolları yine yasak listesinde yer alıyor. EasyJet, uçuş yasağının “kısa süre içinde” kaldırılmasını beklediğini söyledi. Bir BA sözcüsü ” havayolumuz İngiltere hükümeti ile birlikte çalışıyor ve güvenlik politikalarını sürekli gözden geçiriyoruz” dedi. Ulaştırma Sekreteri Chris Grayling, “Mart ayında yapılan değişikliklere dikkatle baktığımızda ve uluslararası ortaklarımızla ve sektörümüzle birlikte çalışarak zorlu yeni ilave güvenlik önlemleri aldığımızda ; şimdilik İstanbul ve İzmir’den İngiltere’ye giden sınırlı sayıda uçuşla kabin içindeki elektronik cihazların yasağını kaldırabiliriz.” dedi. “Diğer havalimanlarındai devam eden kısıtlamalar, ancak güvenlikle ilgili alınan tedbirlerden memnun kaldıkça kaldırılacaktır.” İngiletere yasağı ABD yasağının hemen ardından daha geniş kapsamda kurallarla altı ülke (Türkiye, Ürdün, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan ve Tunus) ve  57 hat için konulmuştu. Bir BA sözcüsü havayolu şirketi İngiltere hükümeti ile birlikte çalışıyor ve güvenlik politikalarını “sürekli gözden geçirme” altında tutuyordu.

İngiliz hükümeti, 28 Temmuz 2017 tarihinde Türkiye için uygulanan laptop yasağını kaldırdı.

Yasağın detayları ise biraz farklı

İngiltere , şimdilik iki Türk havayolu şirketi ve 3 havalimanıyla ( Atatürk, Sabiha ve İzmir ) seyahat eden yolcular için dizüstü bilgisayar yasağını kaldırdı.

Mart ayından bu yana güvenlik önlemlerinde yapılan ilk değişiklikle birlikte, Türkiye merkezli havayollarına güvenlik denetlemesi için tarihler verildi. İlk denetleme tarihlerini alan iki Türk Havayolu şirketi THY ve Pegasus Havayolları İzmir ve İstanbul çıkışlı yasaklı listesinden çıktı.

AtlasGlobal de önümüzdeki hafta içinde  Ağustos ayının ilk günlerinde kendisine verilen denetleme tarihinin ardından yasağın kalkmasını bekliyor.

Burada kişisel bir görüş eklemek isterim, yasak ülke bazında konulduğu için alt denetlemeler yani havayolu denetlemeleri süreçlerinde bir denge tutturulmalıydı. 

Aynı şekilde İstanbul’dan British Airways seferleri de yasak listesinde yer alıyor.

Bodrum ve Dalaman gibi tatil bölgelerinden uçan havayolları yine yasak listesinde yer alıyor.

EasyJet, uçuş yasağının “kısa süre içinde” kaldırılmasını beklediğini söyledi.

Bir BA sözcüsü ” havayolumuz İngiltere hükümeti ile birlikte çalışıyor ve güvenlik politikalarını sürekli gözden geçiriyoruz” dedi.

Ulaştırma Sekreteri Chris Grayling, “Mart ayında yapılan değişikliklere dikkatle baktığımızda ve uluslararası ortaklarımızla ve sektörümüzle birlikte çalışarak zorlu yeni ilave güvenlik önlemleri aldığımızda ; şimdilik İstanbul ve İzmir’den İngiltere’ye giden sınırlı sayıda uçuşla kabin içindeki elektronik cihazların yasağını kaldırabiliriz.” dedi.

“Diğer havalimanlarındai devam eden kısıtlamalar, ancak güvenlikle ilgili alınan tedbirlerden memnun kaldıkça kaldırılacaktır.”

İngiletere yasağı ABD yasağının hemen ardından daha geniş kapsamda kurallarla altı ülke (Türkiye, Ürdün, Lübnan, Mısır, Suudi Arabistan ve Tunus) ve  57 hat için konulmuştu.

Bir BA sözcüsü havayolu şirketi İngiltere hükümeti ile birlikte çalışıyor ve güvenlik politikalarını “sürekli gözden geçirme” altında tutuyordu.



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2w8GqpT
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder