26 Ağustos 2017 Cumartesi

Tropikal Fırtına Hong Kong Uluslararası Havalimanı’nı da Vurdu Şiddetli Tropikal Fırtına Pakhar’ın uçuş kaosuna neden olduğu için 50 uçak Hong Kong Uluslararası Havalimanı apronunda sıkıştı. Bir hafta içinde şehri vuracak ikinci büyük fırtına en az 300 uçuş iptali ya da gecikmeye neden oldu. Bir hafta içindeki ikinci şiddetli fırtınaya maruz kalan, Hong Kong Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar ciddi anlamda etkilendi. En az 300 uçuş etkilendi. Havaalanı Otoritesi, en az 140 uçuşun iptal edildiğini, ancak kötü hava öğleden sonraya devam etmesiyle bu rakamın artabileceğini söyledi Öğleden sonra, tüm havayolları check-in hizmetlerini saat 2’ye kadar kapattı. Çarşamba günü şehri etkisi altına alan ve büyük hasar meydana getiren Typhoon Hato nedeniyle 450’den fazla uçak bu hafta başlarında iptal edilmişti. Tayfun yakındaki Makao’da 10 kişinin ölümüne ve en az 244 kişi yaralanmasına sebep oldu. Operasyonlar oldukça ciddi etkilendiğini belirten bir havaalanı otoritesi, havaalanına gelmeden önce yolcularına uçuşlarının durumunu kontrol etmesini önerdi. Sözcü, uçuşların hala yapılabildiğini belirtmesine rağmen bazı uçuş görevlileri kalkış ve inişin sekteye uğradığı , 20 den fazla uçağın kalkış için pist sırasında beklediği, 30 kadar uçağında iniş için sırada olduğunu belirttiler. Aşağıdaki grafikte de görüleceği üzere, dünyadaki en büyük gecikmeler Hong Kong havalimanında yaşanıyor. Yaklaşık 100 dakika iniş ve kalkışta gecikme yaşanıyor.  

Şiddetli Tropikal Fırtına Pakhar’ın uçuş kaosuna neden olduğu için 50 uçak Hong Kong Uluslararası Havalimanı apronunda sıkıştı.

Bir hafta içinde şehri vuracak ikinci büyük fırtına en az 300 uçuş iptali ya da gecikmeye neden oldu.

Bir hafta içindeki ikinci şiddetli fırtınaya maruz kalan, Hong Kong Uluslararası Havalimanı’nda uçuşlar ciddi anlamda etkilendi. En az 300 uçuş etkilendi.

Havaalanı Otoritesi, en az 140 uçuşun iptal edildiğini, ancak kötü hava öğleden sonraya devam etmesiyle bu rakamın artabileceğini söyledi

Öğleden sonra, tüm havayolları check-in hizmetlerini saat 2’ye kadar kapattı.

Çarşamba günü şehri etkisi altına alan ve büyük hasar meydana getiren Typhoon Hato nedeniyle 450’den fazla uçak bu hafta başlarında iptal edilmişti.

Tayfun yakındaki Makao’da 10 kişinin ölümüne ve en az 244 kişi yaralanmasına sebep oldu.

Operasyonlar oldukça ciddi etkilendiğini belirten bir havaalanı otoritesi, havaalanına gelmeden önce yolcularına uçuşlarının durumunu kontrol etmesini önerdi.

Sözcü, uçuşların hala yapılabildiğini belirtmesine rağmen bazı uçuş görevlileri kalkış ve inişin sekteye uğradığı , 20 den fazla uçağın kalkış için pist sırasında beklediği, 30 kadar uçağında iniş için sırada olduğunu belirttiler.

Aşağıdaki grafikte de görüleceği üzere, dünyadaki en büyük gecikmeler Hong Kong havalimanında yaşanıyor.

Yaklaşık 100 dakika iniş ve kalkışta gecikme yaşanıyor.

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2vzjnDQ
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder