26 Kasım 2017 Pazar

THY performansı ile öne çıktı Borsanın ekside kapattığı geçen hafta, ulaştırma sektörü endeksi Türk Hava Yolları (THY) hisseleri öncülüğünde yüzde 7,7 değer kazanarak yatırımcısını güldürdü. Döviz kurları ve faizlerdeki yükselişin etkisiyle hafta boyu satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 1,6 değer kaybederken en çok kazandıran sektör endeksleri içerisinde yüzde 7,7 ile ulaştırma ilk sırada yer aldı Haftanın son işlem gününde AA Finans Masasına konuk olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Kağıt üzerinde olduğumuzdan daha değerliyiz. Türkiye ekonomisi de kağıt üzerinde beklenenden daha fazla getirileri olan bir ekonomi… Tüm rasyolarımızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Varlıklarımızı 18 milyar dolara getirdik. Şirketimizin bu yılki EBITDAR’ının yüzde 25 olacağını söyleyebilirim.” değerlendirmesinde bulundu. Aycı, ayrıca yerli uçak motoru üretimi ile ilgili olarak, THY Teknik’i bu anlamda önemli bir oyuncu olarak gördüklerini ve bu konudaki gruplara destek verip Türkiye’de uçak motoru imal edilmesi noktasında öncü olmak istediklerini bildirdi. Aycı’nın açıklamaları sonrasında yükseliş eğilimi devam ettiren THY hisseleri 11,6 lirayı görmesinin ardından, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,24 artışa 11,39 liradan tamamladı.    

Borsanın ekside kapattığı geçen hafta, ulaştırma sektörü endeksi Türk Hava Yolları (THY) hisseleri öncülüğünde yüzde 7,7 değer kazanarak yatırımcısını güldürdü.

Döviz kurları ve faizlerdeki yükselişin etkisiyle hafta boyu satış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 1,6 değer kaybederken en çok kazandıran sektör endeksleri içerisinde yüzde 7,7 ile ulaştırma ilk sırada yer aldı

Haftanın son işlem gününde AA Finans Masasına konuk olan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “Kağıt üzerinde olduğumuzdan daha değerliyiz. Türkiye ekonomisi de kağıt üzerinde beklenenden daha fazla getirileri olan bir ekonomi… Tüm rasyolarımızı iyileştirmeye çalışıyoruz. Varlıklarımızı 18 milyar dolara getirdik. Şirketimizin bu yılki EBITDAR’ının yüzde 25 olacağını söyleyebilirim.” değerlendirmesinde bulundu.

Aycı, ayrıca yerli uçak motoru üretimi ile ilgili olarak, THY Teknik’i bu anlamda önemli bir oyuncu olarak gördüklerini ve bu konudaki gruplara destek verip Türkiye’de uçak motoru imal edilmesi noktasında öncü olmak istediklerini bildirdi.

Aycı’nın açıklamaları sonrasında yükseliş eğilimi devam ettiren THY hisseleri 11,6 lirayı görmesinin ardından, günü önceki kapanışa göre yüzde 1,24 artışa 11,39 liradan tamamladı.

 

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2hSy5kX
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder