24 Ocak 2018 Çarşamba

Türk Havacılığı irtifa kazanıyor Uçuş ağında yaşanan büyüme Türkiye’ye iki başarı birden getirdi… Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM)’nin yeni uçuş noktalarının oluşturulması amacıyla diğer ülkelerle yaptığı ikili havacılık anlaşmaları kapsamında 2017 yılında açılan yeni hatlar, Türkiye’ye iki uluslararası başarı daha kazandırdı. Türkiye, 2017 yılında açılan yeni rotalarla uçuş ağını en fazla geliştiren ülke ve havalimanı sıralamalarında ilk 15 ülke içine girmeyi başardı. Dünya genelinde uçuş ağına eklenen yeni rotalar üzerinden yapılan araştırma kapsamında, geçtiğimiz yıl en fazla yeni hattın açıldığı havayolları, ülkeler ve havaalanları açıklandı. 2017’de dünya genelinde havayollarının toplam 3500 yeni hat açtığını ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre Türkiye, ülke bazında uçuş ağını en fazla geliştiren 11. ülke oldu. 2017 yılında Türk ve yabancı işletmelere iç ve dış hatlarda SHGM tarafından verilen izinlerle toplam 141 yeni hat açıldı.  Ülkeler sıralamasında uçuş ağına 971 uçuş ekleyen ABD birinci olurken, 464 yeni rota ile Almanya ikinci, 425 yeni rota ile de İspanya üçüncü sırada yer aldı. Uçuş ağını en çok geliştiren havalimanı sıralamasında ise ikinci başarı Antalya’dan geldi. 2017 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde Avrupa’da yolcu artış rekorları kıran Antalya,  uçuş ağına iç ve dış hatlarda eklenen 25 yeni rota ile de uçuş ağını en fazla geliştiren 15 havalimanı içinde yer aldı. SHGM’nin ev sahipliğinde iki yıl önce Antalya’da düzenlenen ICAO İkili Havacılık Müzakereleri (ICAN) konferansı kapsamında diğer ülkelerle imzalanan anlaşmalar meyvesini vererek, Antalya’yı yeni açılan hatlarla dünya çapında bir başarıya taşıdı. The Ekonomist Türk Hava Yolları’ndaki büyümeyi sayfalarına taşıdı… Bunun yanısıra Türk sivil havacılığında yaşanan gelişme The Economist Dergisi’nin Ocak ayı sayısına konu oldu. THY’nin 2017 yılında rakiplerini üzecek şekilde havacılık pazarına güçlü bir şekilde geri döndüğünü yazan dergide,  bölgede yaşanan olumsuz gelişmelerden tek yara almadan çıkan havayolunun THY olduğunu şu ifadelerle açıkladı: Her yıl yüzde 10’dan fazla kesintisiz büyüme başarısını yakalayan Türk Hava Yolları, ülkedeki bayrak taşıyıcısı olarak, Suriye’de yaşanan huzursuzluktan ve bölgesel güvenlikle ilgili endişelerden etkilenmeden büyümeye devam etti. BAE ve Katar gibi dünyanın geniş bölgelerini birbirine bağlayarak havacılık imparatorlukları kuran Körfez taşıyıcıları sönük kalırken, Türk Hava Yolları yine irtifa kazanıyor.” 2016 yılında yaşanan Havalimanı saldırısı ve başarısız darbe girişiminden dolayı sıkıntılı bir dönem geçiren Türkiye’nin, yaz aylarında yaptığı yolcu sayısındaki çıkışın ardından üçüncü çeyrekte büyümesini sürdürdüğü,  yıl sonunda ise iki haneli büyüme hızını geri kazandığı belirtildi.

Uçuş ağında yaşanan büyüme Türkiye’ye iki başarı birden getirdi…

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü(SHGM)’nin yeni uçuş noktalarının oluşturulması amacıyla diğer ülkelerle yaptığı ikili havacılık anlaşmaları kapsamında 2017 yılında açılan yeni hatlar, Türkiye’ye iki uluslararası başarı daha kazandırdı. Türkiye, 2017 yılında açılan yeni rotalarla uçuş ağını en fazla geliştiren ülke ve havalimanı sıralamalarında ilk 15 ülke içine girmeyi başardı.

Dünya genelinde uçuş ağına eklenen yeni rotalar üzerinden yapılan araştırma kapsamında, geçtiğimiz yıl en fazla yeni hattın açıldığı havayolları, ülkeler ve havaalanları açıklandı. 2017’de dünya genelinde havayollarının toplam 3500 yeni hat açtığını ortaya koyan araştırma sonuçlarına göre Türkiye, ülke bazında uçuş ağını en fazla geliştiren 11. ülke oldu. 2017 yılında Türk ve yabancı işletmelere iç ve dış hatlarda SHGM tarafından verilen izinlerle toplam 141 yeni hat açıldı.  Ülkeler sıralamasında uçuş ağına 971 uçuş ekleyen ABD birinci olurken, 464 yeni rota ile Almanya ikinci, 425 yeni rota ile de İspanya üçüncü sırada yer aldı.

Uçuş ağını en çok geliştiren havalimanı sıralamasında ise ikinci başarı Antalya’dan geldi. 2017 yılının ikinci ve üçüncü çeyreğinde Avrupa’da yolcu artış rekorları kıran Antalya,  uçuş ağına iç ve dış hatlarda eklenen 25 yeni rota ile de uçuş ağını en fazla geliştiren 15 havalimanı içinde yer aldı. SHGM’nin ev sahipliğinde iki yıl önce Antalya’da düzenlenen ICAO İkili Havacılık Müzakereleri (ICAN) konferansı kapsamında diğer ülkelerle imzalanan anlaşmalar meyvesini vererek, Antalya’yı yeni açılan hatlarla dünya çapında bir başarıya taşıdı.

The Ekonomist Türk Hava Yolları’ndaki büyümeyi sayfalarına taşıdı…

Bunun yanısıra Türk sivil havacılığında yaşanan gelişme The Economist Dergisi’nin Ocak ayı sayısına konu oldu. THY’nin 2017 yılında rakiplerini üzecek şekilde havacılık pazarına güçlü bir şekilde geri döndüğünü yazan dergide,  bölgede yaşanan olumsuz gelişmelerden tek yara almadan çıkan havayolunun THY olduğunu şu ifadelerle açıkladı: Her yıl yüzde 10’dan fazla kesintisiz büyüme başarısını yakalayan Türk Hava Yolları, ülkedeki bayrak taşıyıcısı olarak, Suriye’de yaşanan huzursuzluktan ve bölgesel güvenlikle ilgili endişelerden etkilenmeden büyümeye devam etti. BAE ve Katar gibi dünyanın geniş bölgelerini birbirine bağlayarak havacılık imparatorlukları kuran Körfez taşıyıcıları sönük kalırken, Türk Hava Yolları yine irtifa kazanıyor.”

2016 yılında yaşanan Havalimanı saldırısı ve başarısız darbe girişiminden dolayı sıkıntılı bir dönem geçiren Türkiye’nin, yaz aylarında yaptığı yolcu sayısındaki çıkışın ardından üçüncü çeyrekte büyümesini sürdürdüğü,  yıl sonunda ise iki haneli büyüme hızını geri kazandığı belirtildi.


from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2BqXglS
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder