12 Şubat 2018 Pazartesi

İstanbul Atatürk Havalimanı’na bakış Son on yıl içinde Türkiye , havacılık sektöründe küresel bir oyuncu haline geldi. TAV İstanbul Atatürk Havalimanı operasyonlarına Ocak 2000 tarihinde başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalini işleten TAV , 2005 yılında iç hatlar terminalini de işletmeye başladı. 14.7 milyon nüfusa sahip İstanbul Türkiye’nin en büyük şehri. Türkiye’nin kültürel ve ekonomik başkenti. Nüfusu ile bir çok Avrupa ülkesinin önünde. 27,000’nin üzerinde yabancı sermayeli şirket İstanbul’da yer almaktadır. Türkiye ekonomisinin bu son on yıl içinde büyümesinde  İstanbul Atatürk Havalimanı‘nın da önemli bir payı vardır. İstanbul her yıl zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir. İstanbul Atatürk Havalimanı hızla büyüdü. TAV 2000 yılında operasyonları devraldığında yıllık 14.7 milyon olan yolcu sayısı 17 yılda 63.7 milyon yolcuya ulaşmıştır. Mükemmel bir seyahat deneyimi sağlamak İstanbul Atatürk Havalimanı , geliştirilmiş verimlilik, gelişmiş güvenlik ve mükemmel hizmet için son teknoloji ve otomasyon sistemleri ile donatılmıştır. İstanbul Atatürk Havalimanı 280’den fazla bağlı uçuş noktasına ve 125 havayoluna servis vermektedir. Türk Hava Yolları’nın merkezi olan  İstanbul Atatürk havalimanı çok fazla noktaya bağlantı olanakları sunan, bölgesinde önemli bir merkez. Havaalanının coğrafi konumu— Afrika kolay bağlantıları ile, Orta Doğu ve Avrupa’ya güçlü ortağı Türk Hava Yolları’nın yoğun destinasyon seçenekleriyle, İstanbul Atatürk de transfer yolcu trafiği 2008 yılında %15 iken  günümüze %39 oldu. İstanbul Atatürk  havalimanı son yıllarda uzun mesafeli uçuşlar ağını da güçlendirdi.  Atatürk havalimanı ağına İstanbul’dan Seul, Los Angeles, Montreal, Houston, Toronto, Buenos Aires ve Boston dahil yirmi yeni uzun menzilli hedef eklendi. Dünya klasında servisle  İstanbul Atatürk Havalimanı yolcularına kolay ve konforlu konaklama sağlar. Havalimanı oteli TAV Havalimanları Holding‘in bir iştiraki BTA tarafından işletilmektedir.   Havaalanı Oteli iki bölümden oluşmaktadır. Arınmış salon tarafı ve kara tarafı. Hava tarafında 46 ve kara tarafında 82 oda ile hizmet sunmaktadır. Hava tarafı odaları sadece  günlük değil aynı zamanda saatlik rezervasyonlar için de kullanıabiliyor.Böylece uzun bağlantı süreli uluslararası transfer yolculara dinlenme imkanı sağlanmış oluyor.Otelin transit bölge içinde yer alan binası, duty free alanının yanında. Uluslararası transfer yolcular indiklerinde doğruca otel odalarına gidip dinlenip, daha sonra da biniş saatlerinde kapıya gidebilirler. İstanbul Atatürk Havalimanı ayrıca operasyonlarının çevreye olan zararını en aza indirgemek için de gayret içinde olan çevreci bir havalimanı. Havalimanı ayrıca Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) programında ve şu anda 3. Seviyede akredite olmuş durumda. TAV Havalimanları Karbon Açıklama Programı (CDP) _ ile de Havaalanının çevresel olarak  sürekli iyileştirme içinde olmasını sağlıyor.    

Son on yıl içinde Türkiye , havacılık sektöründe küresel bir oyuncu haline geldi.

TAV İstanbul Atatürk Havalimanı operasyonlarına Ocak 2000 tarihinde başladı. İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar terminalini işleten TAV , 2005 yılında iç hatlar terminalini de işletmeye başladı.

14.7 milyon nüfusa sahip İstanbul Türkiye’nin en büyük şehri. Türkiye’nin kültürel ve ekonomik başkenti. Nüfusu ile bir çok Avrupa ülkesinin önünde. 27,000’nin üzerinde yabancı sermayeli şirket İstanbul’da yer almaktadır.

Türkiye ekonomisinin bu son on yıl içinde büyümesinde  İstanbul Atatürk Havalimanı‘nın da önemli bir payı vardır. İstanbul her yıl zengin tarihi ve doğal güzellikleri ile yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmektedir.

İstanbul Atatürk Havalimanı hızla büyüdü. TAV 2000 yılında operasyonları devraldığında yıllık 14.7 milyon olan yolcu sayısı 17 yılda 63.7 milyon yolcuya ulaşmıştır.

Mükemmel bir seyahat deneyimi sağlamak İstanbul Atatürk Havalimanı , geliştirilmiş verimlilik, gelişmiş güvenlik ve mükemmel hizmet için son teknoloji ve otomasyon sistemleri ile donatılmıştır.

İstanbul Atatürk Havalimanı 280’den fazla bağlı uçuş noktasına ve 125 havayoluna servis vermektedir.

Türk Hava Yolları’nın merkezi olan  İstanbul Atatürk havalimanı çok fazla noktaya bağlantı olanakları sunan, bölgesinde önemli bir merkez. Havaalanının coğrafi konumu— Afrika kolay bağlantıları ile, Orta Doğu ve Avrupa’ya güçlü ortağı Türk Hava Yolları’nın yoğun destinasyon seçenekleriyle, İstanbul Atatürk de transfer yolcu trafiği 2008 yılında %15 iken  günümüze %39 oldu. İstanbul Atatürk  havalimanı son yıllarda uzun mesafeli uçuşlar ağını da güçlendirdi.  Atatürk havalimanı ağına İstanbul’dan Seul, Los Angeles, Montreal, Houston, Toronto, Buenos Aires ve Boston dahil yirmi yeni uzun menzilli hedef eklendi.

Dünya klasında servisle  İstanbul Atatürk Havalimanı yolcularına kolay ve konforlu konaklama sağlar. Havalimanı oteli TAV Havalimanları Holding‘in bir iştiraki BTA tarafından işletilmektedir.   Havaalanı Oteli iki bölümden oluşmaktadır. Arınmış salon tarafı ve kara tarafı. Hava tarafında 46 ve kara tarafında 82 oda ile hizmet sunmaktadır. Hava tarafı odaları sadece  günlük değil aynı zamanda saatlik rezervasyonlar için de kullanıabiliyor.Böylece uzun bağlantı süreli uluslararası transfer yolculara dinlenme imkanı sağlanmış oluyor.Otelin transit bölge içinde yer alan binası, duty free alanının yanında. Uluslararası transfer yolcular indiklerinde doğruca otel odalarına gidip dinlenip, daha sonra da biniş saatlerinde kapıya gidebilirler.

İstanbul Atatürk Havalimanı ayrıca operasyonlarının çevreye olan zararını en aza indirgemek için de gayret içinde olan çevreci bir havalimanı. Havalimanı ayrıca Havalimanı Karbon Akreditasyonu (ACA) programında ve şu anda 3. Seviyede akredite olmuş durumda. TAV Havalimanları Karbon Açıklama Programı (CDP) _ ile de Havaalanının çevresel olarak  sürekli iyileştirme içinde olmasını sağlıyor.

 

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2sqrUg4
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder