13 Şubat 2018 Salı

Uçağın Acil Çıkış Kapısı Düştü! Bir Nijeryalı havayolu şirketi, uçak kapısının inişten kısa bir süre sonra kopması ile ilgili yolcuları suçladı. Acil çıkış kapısı gevşediğinde Lagos’tan Abuja’ya olan uçuş, pistte park pozisyonuna ulaşmak için dolaşıyordu. Dana Air bunun mekanik bir arızadan kaynaklandığını reddetti ve kapının “yolculardan biri kapıyı açmak için bilinçli bir çaba harcamadan” düşemeyeceğini söyledi. Ancak bir yolcu BBC’ye yaptığı açıklamada, uçaktaki herkesin kapıyı tahrif etmeyi reddettiğini söyledi. Dapo Sanwo şunları söyledi: “Uçuş tamamlanıp inerken zeminden titreşimlerle gürültü geliyordu, acil kapı mandalının gevşek ve sarkık olduğunu fark ettim.” “Uçak indiğinde park noktasına giderken , bir puf sesi benzeri patlama duyduk, ardından bir rüzgar ve gürültü dalgası geldi, korkunçtu.” “Kabin mürettebatı, herkesin inkar etmesine rağmen yolculardan birinin kapıyı kurcaladığını söyledi, ayrıca videoların veya resimlerin çekilmesine de engel olmaya çalıştılar.”dedi. Uçuşta yolculuk eden Ola Brown, Twitter’da şunları söyledi: “Kapı bütün uçuş tıkırdadı, duydunuz mu?” “Çok tedirgin oldum, sadece vidanın gevşek olduğunu düşündüm, aslında düşebileceğini düşünmedim.”   Dana Air yaptığı açıklamada, uçuş sırasında kapıda sorun olduğunu reddetti. “Uçağımızın acil çıkış kapısı, basınçla desteklenmektedir ve müdahale etmeden, mürettebattan biri veya yolcular tarafından açılmak için bilinçli bir çaba harcamadan açılamaz” dedi. “Bir uçak havada olduğunda, tamamen basınçlı bir haldedir ve koltuğun veya kapının sinir bozucu şekilde sallanmasına imkân yoktur.” Havayolu, Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi ekibi ve mühendisler tarafından uçağın denetlendiğini ve “herhangi bir sorun bildirilmedi”ğini söyledi. Bildiride, “Yetkililere, misafirlerimizin güvenliği ve konforunun operasyonlarımızın merkezinde yer aldığını göstermek için” [dönüş] uçuşumuz sekiz dakika gecikti “açıklamasında bulundu. 2012’de, bir Dana Air uçuşu kalabalık bir Lagos banliyösüne düşerek 153 kişinin ölümüne yol açmıştı. Nijerya’nın geçmiş hava güvenliği kayıtları zayıf. Geçtiğimiz yıl, Abuja  havaalanı, pistte büyük onarımlar  gerçekleştirilirken altı hafta boyunca kapatılmıştı. İçerik:http://www.bbc.com/  

Bir Nijeryalı havayolu şirketi, uçak kapısının inişten kısa bir süre sonra kopması ile ilgili yolcuları suçladı.

Acil çıkış kapısı gevşediğinde Lagos’tan Abuja’ya olan uçuş, pistte park pozisyonuna ulaşmak için dolaşıyordu.

Dana Air bunun mekanik bir arızadan kaynaklandığını reddetti ve kapının “yolculardan biri kapıyı açmak için bilinçli bir çaba harcamadan” düşemeyeceğini söyledi.

Ancak bir yolcu BBC’ye yaptığı açıklamada, uçaktaki herkesin kapıyı tahrif etmeyi reddettiğini söyledi.

Dapo Sanwo şunları söyledi: “Uçuş tamamlanıp inerken zeminden titreşimlerle gürültü geliyordu, acil kapı mandalının gevşek ve sarkık olduğunu fark ettim.”

“Uçak indiğinde park noktasına giderken , bir puf sesi benzeri patlama duyduk, ardından bir rüzgar ve gürültü dalgası geldi, korkunçtu.”

“Kabin mürettebatı, herkesin inkar etmesine rağmen yolculardan birinin kapıyı kurcaladığını söyledi, ayrıca videoların veya resimlerin çekilmesine de engel olmaya çalıştılar.”dedi.

Uçuşta yolculuk eden Ola Brown, Twitter’da şunları söyledi: “Kapı bütün uçuş tıkırdadı, duydunuz mu?” “Çok tedirgin oldum, sadece vidanın gevşek olduğunu düşündüm, aslında düşebileceğini düşünmedim.”

 

Dana Air yaptığı açıklamada, uçuş sırasında kapıda sorun olduğunu reddetti.

“Uçağımızın acil çıkış kapısı, basınçla desteklenmektedir ve müdahale etmeden, mürettebattan biri veya yolcular tarafından açılmak için bilinçli bir çaba harcamadan açılamaz” dedi.

“Bir uçak havada olduğunda, tamamen basınçlı bir haldedir ve koltuğun veya kapının sinir bozucu şekilde sallanmasına imkân yoktur.”

Havayolu, Nijerya Sivil Havacılık Otoritesi ekibi ve mühendisler tarafından uçağın denetlendiğini ve “herhangi bir sorun bildirilmedi”ğini söyledi.

Bildiride, “Yetkililere, misafirlerimizin güvenliği ve konforunun operasyonlarımızın merkezinde yer aldığını göstermek için” [dönüş] uçuşumuz sekiz dakika gecikti “açıklamasında bulundu.

2012’de, bir Dana Air uçuşu kalabalık bir Lagos banliyösüne düşerek 153 kişinin ölümüne yol açmıştı.

Nijerya’nın geçmiş hava güvenliği kayıtları zayıf. Geçtiğimiz yıl, Abuja  havaalanı, pistte büyük onarımlar  gerçekleştirilirken altı hafta boyunca kapatılmıştı.

İçerik:http://www.bbc.com/

 



from Aeroportist I Güncel Havacılık Haberleri http://ift.tt/2EnjrzQ
via IFTTT

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder